
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün sizlere kendi sitelerimde kullandığım ücretsiz site analiz araçlarını derleyeceğim. İster kendi siteniz için, isterse reklam, link ve tanıtım yazısı satınalmak istediğiniz siteler hakkında bilgiler elde edebilirsiniz. Diğer yandan ise aralarından bazılarını kullanarak rakiplerin backlinklerini analiz edebilir, reklam vermek için siteler belirleyebilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar.
■ Open Link Profiler
Bu site üzerinden sitenizin, rakiplerininizin veya reklam alımı yapacağınız sitelerin backlinklerini görebilirsiniz. Sitede zaman sırasıyla açılan backlinkleri, sitenin analizine göre olan yararını gösteren LIS değerine göre de sıralayabilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin hangi sitelerden faydalandıklarını bulabilirsiniz.
▶ http://openlinkprofiler.org/
■ Ahrefs
Site üzeriden sitenizin backlinklerini analiz edebilirsiniz. Sitenizin link inşaası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Anchor Text oranlarınızı, aldığınız backlinklerinizin hangi kelimelerle geldiğini görebilirsiniz.
■ Majestic
Site üzerinden sadece backlinklerinizi analiz etmekle kalmayacak, aynı zamanda sitelerin kalitesini göstermek adına önemli parametrelerden olan TrustFlow değerinizi de görebilirsiniz.
■ MOZ
Site analizlerinde en çok kullanılan ve kabul görmüş sitelerin başında geliyor. Site üzerinden sitelerin DOMAIN AUTHORITY ve PAGE AUTHORITY değerlerini görebilirsiniz. Eğer bu kavramlar hakkında henüz bilginiz yoksa yakında yazacağım yazımı bekleyin derim. Diğer yandan da sitede incelediğiniz sitenin en kaliteli konularını da görebilirsiniz.
▶ MOZ
■ SERPChecker
Site üzerinden sitenizin anahtar kelimelerindeki sıralamalarını takip edebilirsiniz. Kısa bir sürede üyelik açarak 3 farklı siteniz için birden fazla kelimeyi aynı anda analiz edebilirsiniz. Aynı zamanda kelimelerinizin günlük sıralamalarını grafik ekranda görebileceksiniz. Belki de en güzel yanı anlık olarak güncellenmesidir.
▶ SERPChecker
Şimdilik kendi kullandığım siteleri sıraladım. Daha da fazlası sıralanabilir ancak bu sitelerle neredeyse tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınızdır.
Yasin Ergül
13 Mayıs 2015 at 6:36 pm
Belki bilmeyen yoktur ama wmaraci’da analizler için iyidir

Bir sitenin, alexa değerini, pr’sini, index aldığı sayfa sayısını, dmoz kaydını vs. bir arada görme şansı sunuyor
Ayhan
13 Mayıs 2015 at 7:10 pm
Açıkçası ben WMAracı’ndan ziyade R10 analizi tercih ederim. En altta Domain Authority ve Page Authority de gösteriyor. Ancak bunlar en ideali bence.
erkan
10 Haziran 2015 at 9:24 pm
Güzel paylaşım elinize saglık
Eren
23 Haziran 2015 at 8:45 pm
Ben en çok Majestic ve MOZ’u kullanıyorum.
emek çilingir
29 Mart 2017 at 4:31 pm
verdiniz bilgiler için teşekürler