

Bildiğiniz gibi bir süre önce bogumun formatını tam anlamıyla değiştirip kişisel blog formatına döndüm. Bu yazımda da kişisel blog nasıl açılır konusuna değineceğim. Ancak öncelikle kişisel blog nedir sorusuyla başlayalım.
Kişisel Blog Nedir ?

Kişisel Blog Tutanların Yaptığı Hatalar
Yola kişisel blog olarak başlayan blogların yarısından fazlası sonrasında yolundan çıkmaya başlar. En önemli sorun da budur zaten. Yazacak yazı bulamadıkları için (!) siteyi haber sitesine döndürenler olur.
Kişisel Blog’ta teknoloji haberlerinin yeri yoktur !
Yapılan hataların başında bloglarda teknoloji haberleri paylaşılmaya başlanmasıdır. Bu konsepte uygun değildir. Eğer teknoloji haberleri payaşmak istiyorsanız iligli bir site açınız ya da blogunza kişisel blog demeyin.
Yeni nesille beraber gelişmeye başlayan bir blog türü de oyun hileleri paylaşmaktır. Kişisel blog konseptine uymayan bir konu da kesinlikle bu. Amacınıza uygun site açmanızda fayda var.
Peki bu dediklerimi düşündünüz ve kişisel blog’un size uygun olduğuna karar verdiniz. Şimdi neler yapmanız gerekli ona değinelim.
1 – Blog konunuzu belirleyin
İşe başlamadan önce yapmanız gereken ilk hamle blogunuzun konusunu belirlemek olacaktır. Kişisel özelliklerinize göre bir alan belirleyip buna göre diğer adımları uygulamanız gereklidir.
2 – Bir alan adı alın
İlk adım kendinize bir alan adı almak olacaktır. Bunun illa ücretli domain olması gerekmez. Ücretsiz blog servileri de işinizi görecektir. Ancak domain alarak başlama ileriye dönük bir hamle olacaktır. Eğer ücretsiz servisler ile yola devam edecekseniz yazacağım yazıya bakmanızda fayda olacak.
İster domain olarak isterse ücretsiz blog servisleri ile başlamaya karar verin, yapmanız gereken konunuza uygun bir alan adı almaktır. Bu noktada iki farklı seçenek var. Ya isim soyisim konseptini kullanacaksınız (Bknz: ayhankorkmaz.net :)) veya kendi yazacağınız içerikleri temsil eden bir kelime grubu kullanacaksınız.(Bknz: kelimelerbenim.com) Tabi bu konudak örnekler çoğaltılabilir. Siz kendinize hangisini yakın buluyorsanız onu tercih edin.
3 – Temanızı Seçin
İster ücretli şekilde, isterse ücretsiz blog servislerini kulanarak blogunuzu açın. En çok önem vermeniz gereken noktaların başında tasarım geliyor. Çünkü blogunuza gelecek olan ziyaretçiler tasarımınızı beğenmezse takipçiye dönüşmekte zorluk çekerler. Temanınızı seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar;
Bu özelliklere sahip ve kişisel blog için kulanıma uygun, ücretli veya ücretsiz temayı alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
4 – Kendinizi ifade eden bir logo tasarlayın
Kendinizi ifade edebileceğiniz ve temanızın tasarımına uygun bir logo blogunuzun markalaşması açısından çok yararlı olacaktır. Ancak bu konu tasarım yeteneğine bağlı olduğundan kendiniz yapamıyorsanız, uygun fiyatlarla yaptırabilirsiniz veya ücretsiz logo servislerini kullanabilirsiniz.
5 – Sosyal Medya hesaplarınızı oluşturun

Tüm bunları yaptınız ve blogunuzu yayına aldınız. Artık yapmanız gereken içerik üretmek olacaktır.
Bol bol güncel içerik en önemli noktadır !
Bir sonraki yazılarımda da içerik oluşturmanızla ilgili çeşitli önerilerde bulunacağım. O zamana kadar sizler diğer yazılarıma da göz atın. Ve yorumlarınızı eksik etmeyerek beni motive etmeyi ihmal etmeyin.
best54
1 Haziran 2015 at 8:20 pm
ilgi duyduğumbir konu bir fırsat bulup detayları bakıcam
Hüseyin
2 Haziran 2015 at 7:10 pm
Adım adım ve güzel olarak sıralanmış. Blog tutmaya yeni başlayacak arkadaşlar için güzel bir kaynak oluşturmuşsunuz.
yusuf
3 Haziran 2015 at 7:30 pm
blog kurmasını bir türlü beceremiyorum adım adım denedim biraz olsun öğrendi tşler
Yasin
3 Haziran 2015 at 9:12 pm
Uzun süreden sonra istediğim yazı burda mükemmel bir derleme olmuş elinize sağlık.
Yasin
3 Haziran 2015 at 9:16 pm
Uzun süreden sonra istediğim yazı burada mükemmel bir derleme olmuş elinize sağlık.
Berat Bozkurt
6 Haziran 2015 at 8:37 am
Kişisel Blog’ta teknoloji haberlerinin yeri yoktur ! kısmına çok iyi değinmişsiniz hocam.
kadir
14 Haziran 2015 at 2:54 pm
kişisel bloglar özellikle o tarihte ne en çok tutuluyorsa o paylaşılıyor özellike bu dönem her blog teknoloji oldu.
Aleyna
29 Haziran 2015 at 7:54 pm
wordpressle tanıştıktan sonra blog bıraktım ama yine de özlüyorum
Doktor Hayat
30 Kasım 2015 at 7:33 pm
Yorum belki geç olmuş olabilir ama gerçekten kendimde bu konuda araştırma yaparken yazınıza denk geldim. Emeğinize kaleminize sağlık. Faydalı bir paylaşım olmuş.
Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle
Ayhan
2 Aralık 2015 at 12:13 am
Teşekkür ederim iyi yorumların için umarım herkese faydası olmuştur
onur değer
6 Ocak 2016 at 5:18 pm
Blog yazarlığına yeni başlayanlar için iyi bir kaynak niteliğinde. Kişisel bloglar haber sitesi değildir. Yani teknoloji haberlerine yer verilmez kısmıda gerçekten önemli bir nokta.
Sezen Alakus
23 Ekim 2016 at 1:37 am
Asıl mesleğim İngilizce öğretmenliği bir fakültede. 2. master ıma başladım yıllar sonra Public Relations and Corporate Communication. Aldığım derslerde biri bu olağanüstü mecranın nasıl aktif kullanılacağı. Facebooktan, Slack e geçtik. Gruplar kurduk. Sonra Reddit uygulamalarını öğrendik. Feedly üzerinde pek duramadık. Bir önceki yazınız beni çok aydınlatti. Umarım en kısa zamanda kendi bloğumu oluştururu. Google’ın podcast leri bana ilham verdi IBT Toefl ve IELT sınacları için mükemmel kaynaklar var. Bunları derleyip online dersler vermeyi/ sunmayı planlıyorum bloğumda çocuklara faydam olsun. İlk adımları da sizin bilgilerle ataağım. Gerçekten çok net anlatmşsınız. Çok teşekkür ederim.